niedziela, 28 lipca 2013

5. Dieta - Pasta z ciecierzycy

Wczoraj była impreza (jeszcze raz sto lat Ulka, było super) i dużo grzechów... Bo był alkohol i tort... Ale poza wieczornym szaleństwem udało się utrzymać dietę. Przez cały dzień trzymałam dietę, bo wiem, że z wybrykiem organizm sobie poradzi.
Menu na dziś nie ma, bo dziś zaplanowany wizyta u teściów (pewnie będzie coś dobrego). Ale, żeby nie być nieproduktywnym, opublikuję przepis na pastę z ciecierzycy do chleba. My w domu bardzo ją lubimy, ja szczególnie z plasterkiem ogórka konserwowego.


Składniki:

- 100g cieciorki z puszki lub ugotowanej
- 100g pieczarek
- 1/2 cebuli
- 1 marchewka
- mały kawałek selera
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- cząber świeży lub suszony
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Cieciorkę zmielić na jednolitą masę. Na patelni na wodzie z dodatkiem oliwy usmażyć pieczarki z cebulą i warzywami (wszystko pokrojone). Lekko poddusić. Przełożyć do cieciorki i przyprawić. Całość zmiksować blenderem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz