sobota, 10 grudnia 2011

Carpaccio

Składniki:
- 250g polędwicy wołowej
- 1 łyżeczka octu winnego
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki sosu worcester
- 1 łyżeczka tymianku
- garść kaparów
- listki rukoli
- cukier
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Mięso oczyścić z błon i tłuszczu. Umyć, osuszyć i włożyć na 2 godziny do zamrażalnika.
Ocet wymieszać z cukrem, solą i pieprzem. Do sosu dodawać oliwę energicznie mieszając. Doprawić sosem worcester i tymiankiem.
Lekko zamrożone mięso pokroić na bardzo cienki plasterki.
Na talerzu ułożyć rukolę. Na niej układać wołowinę posmarowaną sosem. Ozdobić kaparami.
Podawać do stołu i życzyć smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz