sobota, 3 września 2011

Grill - kurczak po azjatycku

Składniki:
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka
- 2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
- 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
- 1 łyżeczka mielonego chili
- 1 łyżeczka kurkumy
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka tymianku
- szczypta szafranu
- sól

Przygotowanie:

Dokładnie czyścimy i myje mięso. Odstawiamy by wyschło.
Mieszamy ze sobą pozostałe składniki. Kurczaka kroimy wzdłuż na paski i wrzucamy do marynaty. Starannie pokrywamy kurczaka marynatą i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, ale najlepiej na całą noc. Nabijamy kurczaka na wykałaczki do szaszłyków i grillujemy.
Podawać do stołu i życzyć smacznego.

P.S.
Świetnie się komponuje z pastą z bakłażana

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz