środa, 12 czerwca 2013

Precelek na śniadanie

Chyba nie ma krakusa, który nie lubi precli. Niestety na drugi dzień są już mało smaczne... Ale i na to jest sposób. Wczoraj udało mi się tchnąć w jednego drugie życie. Faktem jestem, że stracił troszkę swoją prostotę, ale chyba nie zaszalałam za bardzo.

Składniki:

- pół precla
- mozzarella
- pół pomidora
- łyżka posiekanej dymki
- łyżeczka kaparów
- słodka papryka
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Precla przekroić wzdłuż na pół. Wrzucamy do tostera. Mieszamy posiekane pomidory, dymkę i kapary i doprawiamy do smaku. Pomidorki układamy na preclach. Na wierzchu układamy plasterki mozzarelli i lekko doprawiamy słodką papryką. Podgrzewamy w mikrofalówce z grillem przez około 1,5 minuty.

Podawać do stołu i życzyć smacznego.

2 komentarze:

  1. To musiało być bardzo smaczne :) Połączenie pomidora z mozarellą niezawodne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo proste i przyjemne danie na śniadanie, jutro obowiązkowo robię :)

    OdpowiedzUsuń