Składniki:
- ziemniaki
- majeranek (najlepiej świeży, można zastąpić na przykład miętą)
- masło
- 20dag naturalnego homogenizowanego serka
- 1,5 łyżki posiekanego koperku
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
1. Ziemniaki
Dobrze umyte ziemniaki zawijamy w folię wraz z wiórkami masła, solą i majerankiem. Grillujemy przez około 40 minut do godziny (czas zależy od wielkości ziemniaków). Ziemniaki są gotowe, gdy przy nacisku lekko ustępują.
2. Sos
Dokładnie wymieszaj serek homogenizowany, posiekany koperek, zmiażdżony czosnek, oraz sól i pieprz.
3. Wykończenie
Ziemniaki rozwinąć z foli. Następnie ułożone na talerzu głęboko naciąć od góry w kształcie krzyża. Nacięcie polać sosem.
Podawać do stołu i życzyć smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz