Składniki:
- 1 polędwica wołowa
- oliwa
- sól
- pieprz
- 3 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki tajskiego sosu rybnego nam pla
- 4 szalotki
- 2 małe chili bez pestek
- 2 ząbki czosnku
- garść posiekanej natki kolendry
- garstka drobno posiekanego szczypiorku
- 1 świeży ogórek
- 1 pomidor
Przygotowanie:
Polędwicę nasmarować oliwą, osolić i natrzeć pieprzem. Grillować przez 15minut na dobrze rozgrzanym grillu. Odstawić by mięso odpoczęło.
Wymieszać sok z limonki, cukier, sos rybny (cukier musi się rozpuścić). Dodać pokrojone w plastry szalotki, posiekane chili i zmiażdżony czosnek. Dokładnie wymieszać. Ułożyć na półmisku pokrojone w plastry pomidory i ogórka, następnie na to położyć pokrojoną w plastry polędwicę, polać ją dresingiem i posypać szczypiorkiem i kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz