Uwielbiam ziemniaki z grilla. I chyba nie ma nic prostszego.
Składniki:
- 6 średnich ziemniaków
- 2 łyżki masła
- garść świeżo posiekanego oregano
- sól ziołowa
- pieprz
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą. Masło rozcieramy z solą, oregano i pieprzem. Na każdym ziemniaku robimy nacięcie w kształcie krzyża. Układamy je na folii aluminiowej nacięciem do góry. Na każdym nacięciu kładziemy masło i w miarę możliwości wcieramy by weszło w głąb. Zawijamy szczelnie folię i grillujemy (najlepiej powoli).
Podawać do stołu i życzyć smacznego.
P.S. Przepraszam za brak zdjęcia, ale jakoś znikły zanim udało się zrobić zdjęcie:) Brak nadrobię przy najbliższej okazji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz