Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki żytniej
- 2 jaja
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 2 serki śmietankowe
- 200g wędzonego łososia
- sok z cytryny
- natka pietruszki
- pieprz
Przygotowanie:
Mąkę, jaja, mleko i wodę mieszamy aż nie będzie grudek. Ciasto powinno być lejące się. Smażymy naleśniki (z tej porcji wychodzi około 6 naleśników). Usmażone naleśniki smarujemy serkiem, układamy plastry łososia, posypujemy pieprzem i posiekaną natką, na koniec zraszamy sokiem z cytryny. Zwijamy w ruloniki.
Podawać do stołu i życzyć smacznego.
polecam z pikantnym sosem :)
OdpowiedzUsuńZ jakim sosem? podziel się przepisem, proszę
OdpowiedzUsuńpyszne! Zrobiłam jako przystawkę - pokroilam ruloniki na kawałeczki I nabilam na wykalaczki. Z moich szklanek wyszło 12 naleśników ale I tak wszystkie zostały zjedzone. :)
OdpowiedzUsuńCieszę się:) ja je uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń