czwartek, 30 czerwca 2011

Tort pischinger

Składniki:
- 3/4 kostki margaryny
- gotowa masa kajmakowa
- 3 łyżki kakaa
- powidła śliwkowe
- gorzka czekolada
- wiórki kokosowe

Przygotowanie:
Margarynę rozcieramy mikserem na białą masę. Dodajemy stopniowo kajmak, a na końcu dodajemy kakao. Andruty przekładamy: dwie warstwy masy, warstwa powideł, dwie warstwy masy. Obciążamy deską do krojenia i garnkiem z wodą i pozostawiamy przynajmniej dwie godziny. Kroimy na małe kawałki 4cm na 7cm. W garnku roztapiamy czekoladę, dodajemy do niej odrobinę śmietanki. Jeden koniec maczamy w czekoladzie i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Podawać do stołu i życzyć smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz