Składniki:
- 400g cukini
- 50g mąki pszennej
- 50g otrębów owsianych
- 1 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka majeranku
Przygotowanie:
Umytą cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki. Przekładamy na sito. Cukinię osalamy mieszając i odstawiamy na 5 minut.
Odsączoną cukinię mieszamy z pozostałymi składnikami aż utworzą jednolitą masę.
Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i delikatnie go natłuszczamy. Wykładamy masę tworząc "kotleciki". Pieczemy około 25 minut aż do ozłocenia. Wyjmujemy i odstawiamy na 3 minuty.
Podawać do stołu i życzyć smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz